Stiri si noutati travellot

toate stirile

Despre dez/avantaje ca si cuplu Au Pair

Sunteti un cuplu si v-ati gandit sa incercati programul aupair. Sau te-ai gandit tu sa fii au pair si dupa aia ai zis "ce-ar fi sa mearga si Ionel?"

zis si facut, va inregistrati ca si cuplu au pair.


Insa treburile nu sunt asa de simple si pentru a gasi o familie care sa accepte un cuplu au pair va trebui sa asteptati mult si bine... Sa vedem de ce:


Foarte putine oferte, multi candidati.

Sunt foarte putine familii care cauta cuplu. Punct. Anual, avem maxim 5 oferte. Si doritori sunt muuult mai multi, si aici nu ma refer doar la romani. Sunt si polonezii, ungurii, cehii, bulgarii, etc care vor sa fie aupair.


De ce ar vrea o familie un cuplu aupair?

Majoritatea au 3-4-5 copii. Fata va trebui sa aiba grija de copii si casa, iar baiatul sa ajute la treburile gospodaresti (asta include de cele mai multe ori gradinarit, grija de animale, etc).


Familiile care cauta cuplu locuiesc de regula in zona rurala. Ori, am observat ca multi vor "london" :) deci... sanse aproape de zero.


Calificari

E posibil ca unul din voi sa aiba permis de conducere, experienta cu copiii, sa stie engleza bine, etc - pe scurt, candidata ideala; iar celalalt sa nu fie ideal (din punct de vedere al programului aupair). O eventuala familie te-ar alege, insa trebuie sa te ia "la pachet" si acest lucru e mai dificil :)


Apoi, e foarte posibil ca unul dintre voi sa isi faca treaba bine si celalalt nu. Sau, mai bine spus, familia sa fie multumita doar de unul dintre voi... Si atunci ies discutii care de regula nu duc la nimic bun.


Avantaje:

Sunteti impreuna. Dar - am intalnit situatii cand cupluri plecate s-au despartit :) Nothing lasts forever. La urma urmei, nu sunteti casatoriti, e foarte posibil ca relatia voastra sa nu mai mearga, mai ales in conditii noi.

Probabil veti resimti mai putin dorul de casa, fiind doi, insa nu e garantat. Depinde de ce relatie aveti si cum va intelegeti si sprijiniti reciproc.


Dezavantaje:

Mobilitate mai mica: in caz de nevoie (schimbarea familiei din diferite motive), e aproape de imposibil de gasit o familie care sa accepte cuplu intr-un interval de timp limitat (perioada de preaviz).

Ce face unul (de regula doar cele negative) se rasfrange si asupra celuilalt.

Optiuni mai putine: putine oferte, putine optiuni pentru locatie, putine posibilitati de a alege.


Cel mai adesea este de preferat plasarea separata in aceeasi zona, atunci cand este posibil.


In concluzie, atunci cand vreti sa mergeti aupair ca si cuplu, cantariti bine avantajele si dezavantajele si luati cea mai buna decizie pentru voi.

permanent link 2770 views 27 Sep 2011 11:13:43
Oups!