Stiri si noutati travellot

toate stirile

Blue Card, Yellow Card sau Purple Card?

Daca vrei un contract de munca in Anglia, Irlanda de Nord sau Scotia, trebuie sa stii ca accesul pe piata muncii in UK este restrictionat pentru romani.

Accession Worker Card sau Purple Card se obtine de catre persoane care vor lucra in UK pentru o perioada de pana la 2 ani, programul Au pair intrand in aceasta categorie. Aplicarea pentru AWC se face de indata ce ajungi la familie.

Dupa minim un an petrecut ca Au Pair in Anglia, poti aplica pentru blue card.

Blue Card-ul este permisul de munca valabil pe teritoriul Marii Britanii. Avand acest card, ai drept de munca in orice domeniu, fara restrictii.

Aceasta este varianta cea mai sigura de a obtine permisul de munca in Marea Britanie.

Mai exista posibilitatea de a aplica pentru Self Employment (Persoana Fizica Autorizata), insa procesul este mult mai greoi si mai complicat. Ca Self Employed, va trebui sa te inregistrezi si sa platesti taxe pe veniturile obtinute. Un self-employed presteaza servicii si factureaza serviciile prestate. Statutul de self-employed nu e neaparat un drept de munca ci dreptul de a desfasura o activitate economica in Marea Britanie.

Va trebui sa obtii Yellow Card - card care iti permite sa lucrezi pe cont propriu, fara a putea fi angajat de o firma britanica, sau ca practica in cadrul unui curs NVQ.

Ca AuPair, ai avantajul ca ai cazarea si masa asigurate gratuit de catre familie, ai posibilitatea de a studia limba engleza si timp pentru a te acomoda cu stilul de viata din Anglia.

Iar dupa un an, poti obtine Blue Card-ul.


Deci, ce alegi? Yellow sau Purple si apoi Blue? :)


Mai multe informatii despre cum poti obtine cardul aupair gasesti aici: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/work-permits/applying/
permanent link 3390 views 22 Sep 2011 14:35:39
||
Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 11/2019, pentru minim 24 luni detalii...
RSS |XML sitemap | © 2003 - 2020 travellot™. | top | termeni