Stiri si noutati travellot

toate stirile

Despre importanta unui dosar aupair bine facut

Pentru a-ti gasi o familie, iti solicitam o serie de documente cu care alcatuim un dosar pe care il prezentam apoi familiilor disponibile.


Documentele cerute de noi (cazier, adeverinta medicala,referinte, formular inscriere,poze, etc) - pe scurt, dosarul au-pair - reprezinta cartea ta de vizita in relatia cu potentialele familii-gazda.

Facand o comparatie, dosarul poate fi o carte de vizita mica, alb-negru (un dosar slab facut), sau poate fi o prezentare powerpoint foarte atragatoare (un dosar bine facut).


Ce face diferenta? Sa le luam pe rand:


Formularul de inscriere:


Cuvant-cheie: flexibilitate. Cu cat esti mai flexibila in optiunile tale, cu atat vor fi mai multe familii care sa ti se potriveasca. Adica: din cca 120 familii, daca alegi numai o anumita locatie, mai raman sa zicem 30. Apoi, daca ai preferinte la numarul de copii - mai raman 10. Mai pui o restrictie, ramane una. Si e foarte posibil ca acea familie sa NU fie interesata de tine.


Referinte:


Cuvant-cheie: experienta relevanta (babysitting). Se obtin de la profesori, angajatori - de preferat de la familii la care ati fost babysitter. Daca nu ai experienta, nu-i bai, e ok si de la profesori sau angajatori. Nu se accepta de la rude, din motive evidente. Referintele sunt importante, deoarece dau familiei posibilitatea de a vedea cum te percep alte persoane si cum ti-ai indeplinit sarcinile (de serviciu sau de babysitter). O referinta bine scrisa, detaliata, de la o persoana avizata/relevanta va cantari mult mai mult decat o referinta sumara (gen "she is good with kids and nice" - si atat.) de la o colega/prietena de varsta apropiata cu a ta.

Atentie: de preferat, persoanele care iti dau referintele sa stie engleza, in cazul in care familia va vrea sa discute direct cu ei.


Interview-report


Un set de intrebari la care vrem sa raspunzi pentru a da posibilitatea familiei de a vedea ce fel de persoana esti, ce te motiveaza, cum ai reactiona in anumite situatii, etc. Iarasi, raspunsurile detaliate fac diferenta, in detrimentul celor laconice (Yes, no, sure, I don't know).


Scrisoarea catre familie


Cuvant-cheie: cat mai detaliata. Scrisoarea catre familie este un text scris de tine - de preferinta pe calculator, pentru a fi citit usor - care ii permite familiei sa vada cine esti, din ce familie provii, cum te intelegi cu familia ta, ce educatie ai, etc - si nu in ultimul rand sa evalueze nivelul tau de limba engleza scrisa. Evident, o scrisoare bine scrisa, detaliata, care atinge toate aspectele (ce te motiveaza sa fii aupair, cum este familia ta, ce experienta ai, ce vrei sa faci dupa ce vei termina programul aupair, ce ai realizat pana acum, ce vrei sa realizezi de acum incolo, etc) va crea o impresie mai buna decat o scrisoare gen "I am a 20 yo girl and I want to work".


Familiile prefera de regula persoane deschise, care vor sa fie aupair pentru ca iubesc copiii, vor sa invete limba engleza si sa ajute, in detrimentul celor care cauta un job si sunt motivate mai ales economic.


Pozele


Foarte importante, o fotografie spune mai multe decat o mie de cuvinte. Ideal ar fi sa ne poti trimite fotografii in care esti in preajma copiilor, insa atunci cand nu se poate, sunt bune si celelalte :) Evita insa fotografiile in care porti ochelari tip libelula, de nu ti se vede fata; cele in care sprijini o masina/motocicleta, cele facute cu webcam-ul/telefonul, cele in care esti imbracata sumar/neadecvat, etc. Gandeste-te ca o familie te "judeca" si prin prisma fotografiilor. Foarte important: atitudinea transpare din fotografii - zambeste ! Multe familii ne-au spus: " Nu ne place X, nu zambeste in nici o poza".


Cazierul


Stim, trebuie sa mergi la politie sa il scoti, sa platesti o taxa. Insa e vital: orice familie va vrea sa stie din start ca persoana pe care o vor primi la ei in casa nu este un infractor.


Adeverinta medicala


Da, inca un drum... La medicul de familie. Dar... la fel, familia vrea sa se asigure ca nu suferi de vreo boala psihica, etc. Deci si acest document este important.


Foarte important: Toate documentele trebuie completate IN LIMBA ENGLEZA, de preferinta redactate pe calculator - pentru a fi citite usor! (mai putin cazierul si adeverinta medicala, acestea trebuie scanate). La urma urmei, acestea ajung la o familie care nu stie romaneste, nu?


O ultima precizare: inscrierea online NU este suficienta pentru a-ti gasi o familie! Eventualele familii pe care le contactezi online vor dori sa vada dosarul tau, daca nu-l avem, vom propune alta fata. Un eventual interviu cu o familie este imposibil fara dosar.


Acestea fiind zise, asteptam dosarul tau pentru a-ti gasi o familie minunata! Retine: un dosar bine facut chiar face diferenta!

permanent link 1827 views 01 Jul 2011 11:38:16
||
Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 10/2016, pentru minim 6 luni detalii...
RSS |XML sitemap | © 2003 - 2021 travellot™. | top | termeni