Stiri si noutati travellot

toate stirile

Cat dureaza gasirea unei familii si de ce

Una din intrebarile frecvente pe care le primim e "cat dureaza". Eh, si-acum sa vezi poveste: teoretic, poti pleca si maine ca aupair, avem peste 100 familii care cauta aupair. Practic, trebuie insa indeplinite doua conditii mari si late: sa te accepte o familie si tu sa ii accepti pe ei. Evident, discutam de asta in cazul in care ai dosarul complet ;-) ca altfel n-avem ce prezenta familiilor.

Conditii

Trebuie sa stii ca desi avem multe familii disponibile, daca pui conditii restrictive, e posibil ca plasarea ta sa dureze "nedefinit". Sa vedem de ce: - expectand cazul in care dosarul nu e bine facut (scrisoare catre familie bine scrisa, poze relevante, etc), caz in care va trebui sa remediezi problema, DACA pui conditii de genul: vreau NUMAI Londra (sau Birgmingham, sau orice alta locatie), maxim 1 copil (eventual mai pui conditie si de varsta, sa fie de 8-12 ani) si sa plateasca minim 120 lire pentru 25 ore (ha!), ei bine... o sa stam mult si bine (sau probabil o sa te plasam la ... Pastele Cailor).

Chiar daca avem la acest moment inscrise familii care ar indeplini o parte din cerintele tale, de cele mai multe ori sa intampla ca ele sa nu indeplineasca TOATE aceste cerinte... SAU sa fie familia perfecta pentru tine, insa sa nu indeplinesti TU cerintele lor sau sa NU VREA sa discute cu tine.
Si uite asa poate dura plasarea... nedefinit.

Fii flexibila

Cantareste bine alternativele si fii flexibila cand vine vorba de ce familii ai accepta. De multe ori s-a intamplat ca cineva sa refuze o familie ("sa vad ce mai apare", "parca as vrea mai aproape de...", "parca sunt prea putini bani") si apoi sa fie dispus/a sa accepte orice, numai sa fie.
Stim, inscrierea nu te costa nimic. Asta insa nu trebuie sa duca la atitudini de genul: "daca e sa fie la maxim (maxim, am spus! - LOL) daca nu, asta e, si asa nu ma costa nimic".

Fii disponibila pentru interviu

Daca tot ai decis ca vrei sa fii Aupair, fii disponibila pentru interviu. Am avut cazuri in care "sa ma sune intre 6 si 7, ca dupa aia nu pot" si in final, nici atunci sa nu raspunda la telefon. Ori asta ce denota? Cel putin neseriozitate, ca sa nu zic mai mult.

Iti trebuie bani

Acest program NU este gratuit. Exista o taxa de plasare, transportul pana in Anglia costa bani, etc.
Daca speri sa pleci in Anglia fara sa te coste nimic (nici comision agentie, nici transport, etc), mai gandeste-te. Daca nu esti o Mary Popkins pe care ar vrea orice familie sa o aiba, nu visa cu ochii deschisi. Familiile NU platesc transportul tau pana in Anglia (nu te cunosc, nu stiu ce poti, daca va veti intelege, va trebui sa dovedesti ca meriti increderea lor). A pretinde ca familia sa iti plateasca transportul e de cele mai multe ori un demers inutil.
Iar daca nu ai resursele financiare necesare, mai bine stai acasa, nu?

Asta are, asta n-are...
Gandeste-te bine inainte de a refuza o oferta pe care ti-o prezentam. Gasirea unei familii potrivite presupune eforturi din partea noastra, chiar daca pare simplu. Chiar daca tu vei primi doar o prezentare a familiei cu care am stabilit un interviu, in spate sunt
eforturi considerabile pentru a face acest lucru posibil.

Si... pana la urma si rabdarea noastra are o limita, iar intr-un final vom renunta la a mai investi timp si resurse in plasarea ta.
Nu mai vorbesc de cazul in care ne-ai lasat balta la un moment dat (au fost vreo doua cazuri) si apoi revii disperata sa iti gasim familie...
permanent link 2551 views 12 Feb 2010 11:37:55
||
Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 5/2017, pentru minim 12 luni detalii...
RSS |XML sitemap | © 2003 - 2021 travellot™. | top | termeni