Stiri si noutati travellot

toate stirile

Sfaturi inainte si dupa inscriere

Asigura-te ca indeplinesti conditiile programului AuPair!
Acestea nu sunt impuse de noi, ci de Home Office si nu are sens sa ne reprosati noua ca "de ce acceptati numai fete necasatorite si tinere". Credeti-ne, si noi am avea mult mai mult de castigat daca
aceste reguli nu ar fi restrictive (am avea mult mai multi candidati disponibili - si probabil mai seriosi decat multi dintre tinerii de 19-20 ani [no pun intended]).

Fii realista!

Daca nu ai experienta, nici permis de conducere, engleza ta e "basic", NU pretinde marea cu sarea. Trebuie sa intelegi ca familiile
primesc dosare ale candidatilor din toata Europa, si de cele mai multe ori nici macar nu te califici pentru un eventual interviu cu ei, deoarece exista candidati mult mai pregatiti ca tine. Pretentiile tale trebuie sa fie realiste, conforme cu regulile generale ale programului AuPair si cu experienta / calificarile / pregatirea ta.
Nici o familie nu va plati cu 120 lire o fata care sa lucreze 20 ore pe saptamana, sa aiba grija de un singur copil de 5-8 ani (eventual sa aiba si ochii verzi - ca iti plac), fara permis de conducere si cu care de-abia ar putea comunica pentru ca de-abia intelege engleza, darmite sa o mai si vorbeasca.
Sau alte familii nu vor plati mai mult de "x" lire/saptamana. PUNCT. Pentru ca atat isi permit, pentru ca un maghiar, italian, francez sau
slovac nu va pretinde mai mult, etc.
Unde mai pui ca trebuie sa platesti taxe DACA venitul tau depaseste 90 lire/saptamana.
Vrei mai multi bani? OK, poate programul AuPair nu e pentru tine. Cauta-ti un job care sa-ti permita sa castigi cat vrei.
A pretinde "minim 120 lire", "maxim 2 copii, eventual 1", plus "sa fie in Londra" e putin cam peste mana si de multe ori se dovedeste o alegere gresita.
Asta nu inseamna ca daca ai toate atuurile, vei primi automat suma dorita sau ca vei putea cere cat vrei. Familia poate oricand apela la un babysitter cu experienta (probata), cursuri (probate), diplome, referinte, etc - din Anglia, de multe ori cu costuri comparabile cu cele generate de a avea un Aupair (cazare, masa, bani de buzunar).
Daca motivatia economica primeaza la tine, e probabil cel mai bine sa NU te inscrii. Programul Aupair e unul de schimb cultural, nu de munca. Avantajul major este ca poti obtine permisul de munca valabil in orice domeniu, dupa un an; in conditiile in care romanii nu au acces liber pe piata muncii in Anglia.

Completeaza-ti dosarul cum trebuie

Familia ia primul contact cu tine prin intermediul dosarului pe care il trimiti la noi. Daca acesta nu e intocmit cum trebuie, nu ai nici o
sansa in fata altor candidati (nu neaparat romani) care au dosarul OK. De aceeea, o scrisoare catre familie bine scrisa, poze si informatii corecte si relevante fac diferenta.

Fii sincera si obiectiva

Am intalnit cazuri in care se bifa "engleza f. buna" insa candidatul abia baguia cateva cuvinte in engleza. E mai bine sa fii sincera cu tine si sa admiti ca nivelul tau de limba engleza e cum e. Oricum, acest lucru va iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu.
De asemenea, bifezi "nefumator" dar in aplicatie scrii ca fumezi vreo 5 tigari pe zi... :) Hait! Adica: "Si eu sunt nefumator, de cateva ori pe zi si numai seara..."

Interviul cu familia

dar despre asta... putin mai incolo...
permanent link 1847 views 08 Feb 2010 13:41:09
||
Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 10/2016, pentru minim 6 luni detalii...
RSS |XML sitemap | © 2003 - 2021 travellot™. | top | termeni