Stiri si noutati travellot

toate stirile

European Health Insurance Card

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Acest card va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Inainte de a planui sa calatoriti fie in vacanta, cu afaceri sau la studii asigurati-va ca veti primi CEASS de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Nu uitati:S-ar putea ca acesta sa nu acopere toate prestatiile pe care dumneavoastra v-ati astepta sa le primiti gratuit de la Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate din România. S-ar putea sa trebuiasca sa contribuiti la costul ingrijirilor medicale. (De exemplu, in Germania, daca rezidentii germani trebuie sa co-plateasca 10 Euro pentru fiecare zi de spitalizare pentru primele 20 zile de spitalizare pe an, rezidentii romani vor trebui sa plateasca aceeasi suma daca se intâmpla ca ei sa fie spitalizati in Germania in timpul sederii lor temporare).
De asemenea in anumite state membre, prestatiile medicale se platesc de catre dumneavoastra si cererea de rambursare a banilor o veti face catre casa locala de asigurari de sanatate. Totusi, doar furnizorii de servicii medicale care au incheiat contracte cu sistemul lor de asigurari sociale de sanatate recunosc CEASS. Daca apelati la serviciile unui medic privat, veti plati, dar s-ar putea sa aveti dreptul la o rambursare partiala a cheltuielilor.

Acest card va fi eliberat de catre Casa de Asigurari de Sanatate la care sunteti asigurat. Pentru a primi CEASS trebuie sa faceti o cerere catre asigurator (CAS). Acesta va analiza cererea dumneavoastra si daca sunteti asigurat veti primi cardul in 7 zile de la data depunerii cererii. Cardul este valabil sase luni si nu se elibereaza gratuit. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a stabilit o taxa de eliberare a cardului in valoare de 2,1 RON. In circumstante exceptionale, daca CEASS nu este disponibil si dumneavoastra trebuie sa calatoriti in una din tarile Uniunii Europene, in cazul in care veti avea nevoie de asistenta medicala pe perioada sederii temporare, CAS la care sunteti asigurat va va elibera un certificat inlocuitor provizoriu valabil pe perioada sederii dumneavoastra temporare.

CEASS se elibereaza individual, pentru fiecare membru al familiei in parte.

Mai multe detalii pe http://www.ceass.ro/
permanent link 2292 views 05 Jun 2009 19:21:05
||
Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 10/2016, pentru minim 6 luni detalii...
RSS |XML sitemap | © 2003 - 2021 travellot™. | top | termeni