TRAVELLOT - Compania

Providing the best services for aupairs and families. That's a fact.

Intrebari frecvente

travellot intrebari frecvente
  • I: Cum ajung au pair?
  • I: Trebuie sa fiu student (a)?
  • I: Care este varsta maxima?
  • I: Cum obtin viza aupair?
  • I: Viza au pair este o viza de lucru?
  • I: Pot alege un anumit oras sau regiune?
  • I: Pot merge de doua ori in aceeasi tara?
  • I: Ma puteti ajuta sa primesc o viza?
  • I: Cat pot fi platit/a lucrand ca au pair?
  • I: Ce drepturi am ca au pair?
  • I: Daca nu imi place familia-gazda, ce trebuie sa fac?
  • I: Ce trebuie sa platesc?
  • I: Cand pot participa la program?
  • I: Cine poate participa la program
  • I: Cum pot adauga o fotografie la profilul meu?
  • Ai o intrebare si nu i-ai gasit raspunsul aici? Scrie-ne!
  • I: Cum ajung au pair?

    R: Inregistrati-va si contactati familiile de care sunteti interesat/a. Dupa ce veti ajunge la o intelegere cu familia respectiva, aceasta va va trimite un contract si o scrisoare de invitatie. Dupa ce veti merge la ambasada si veti lua viza, va trebuie sa facem aranjamentele de calatorie.

    I: Trebuie sa fiu student (a)?

    R: Nu neaparat, important este sa fi terminat macar liceul si sa posezi suficiente cunostinte de limba engleza, germana sau franceza, dupa caz.

    I: Care este varsta maxima?

    R: 27 ani pentru Anglia, 24 ani pentru Germania, 24 ani pentru Olanda, 30 ani pentru Belgia, 29 ani pentru Danemarca. Vezi conditiile pentru mai multe detalii.

    I: Cum obtin viza aupair?

    R: Vizele de tip aupair se obtin de la Ambasada tarii respective in Romania. La momentul oportun, va vom oferi toate detaliile pentru aplicare.
    De la 1 Ianuarie 2007, romanii nu mai au nevoie de viza pentru a intra in Anglia.

    I: Viza au pair este o viza de lucru si pot lucra si in alta parte decat in familie, in timpul liber?

    R: Viza Au pair se bazeaza pe un program de schimb cultural si presupune efectuarea a 20 - 25 ore/saptamana de "lucru" pentru familie, incluzand ingrijirea copiilor si ajutor in curatenia casei. Un aupair are dreptul de urma cursuri de limba straina, platite fie de familie, fie de aupair. Conform intelegerii Europene privind programele de schimb cultural, cetatenii EEA (UE) au dreptul si la alte slujbe platite in timpul liber, insa romanii nu au acest drept, in caz contrar aceasta este munca la negru si se sanctioneaza cu anularea vizei aupair si expulzarea.

    I: Pot alege un anumit oras sau regiune? sus

    R: Bineinteles, insa trebuie sa stiti ca e posibil, in acest caz, sa dureze mai mult timp gasirea unei familii - gazda pentru tine.

    I: Pot merge de doua ori in aceeasi tara? sus

    R: NU, conform reglementarilor in vigoare, puteti fi aupair intr-o tara doar o singura data, insa puteti merge in alta!

    I: Ma puteti ajuta sa primesc o viza? sus

    R: Vizele sunt emise de autoritatea guvernamentala competenta din tara dvs. de rezidenta (ambasada tarii respective in Romania). Nu va putem garanta obtinerea vizei, insa va vom pune la dispozitie toate informatiile necesare. Oricum, la ambasada va trebui sa dovediti ca indepliniti criteriile de varsta, studii etc. Apeland la agentia noastra, sansele de a obtine viza sunt mult mai mari, datorita intocmirii dosarului complet si pregatirii pentru interviu pe care o oferim.

    I: Cat pot fi platit/a lucrand ca au pair? sus

    R: Suma variaza depinzand de tara in care lucrati, intre 45 si 80 lire pe saptamana si 50 -100 euro/saptamana. Vezi conditiile pentru detalii. Minimul prevazut de legislatie este de 50 lire pentru cca 25 ore/saptamana (Anglia), insa ne dam silinta sa gasim cele mai avantajoase contracte.

    I: Ce drepturi am ca au pair? sus

    R: Un au pair NU este un servitor, ci doar un membru al familiei "cu drepturi si obligatii extinse". In general, un aupair are dreptul la asistenta medicala, curs de limba straina, bani de buzunar, cazare si masa asigurate gratuit, 1-2 zile libere pe saptamana. Functie de intelegerea cu familia, poti beneficia de bilete de transport (metrou, bus etc) sau masina, daca ai permis de conducere international.

    I: Daca nu imi place familia-gazda, ce trebuie sa fac? sus

    R: Daca nu puteti rezolva problema pe cale amiabila cu familia, va trebui fie sa va intoarceti in tara sau sa va gasiti o alta familie. Contactati-ne daca se ivesc probleme majore, pentru a sesiza autoritatile si pentru a va gasi alta familie.
    In cazul in care a trecut deja o luna de la sosire, va trebui sa platiti un comision de re-plasare.

    I: Ce trebuie sa platesc? sus

    R: Comisionul de plasare este de 720 RON, care se plateste DUPA ce iti gasim un contract AuPair. De asemenea, va trebui sa ai suficiente fonduri pentru transportul din Romania pana la familia-gazda (in cazul in care aceasta nu plateste transportul), pentru taxa de viza (daca este cazul) si alte cheltuieli suplimentare (acte notariat, cheltuieli neprevazute pe parcursul calatoriei). sus

    I: Cand pot participa la program? sus

    R: Programul au pair este valabil tot timpul anului. Inscrie-te acum GRATUIT!

    I: Cine poate participa la program? sus

    R: Teoretic, pot aplica atat fete, cat si baieti. Practic, sansele de plasare ale unui baiat sunt mult mai mici, de aceea plasarea dureaza mult mai mult. Conditia de baza este sa fii cetatean ROMAN si sa indeplinesti conditiile specifice tarii unde vrei sa mergi.

    I:Sunt deja inscris/a pe site. Cum pot adauga o fotografie la profilul meu? sus

    R: Autentificati-va (utilizator + parola) si intrati pe pagina cu foto. Ai o intrebare si nu i-ai gasit raspunsul aici? Scrie-ne!
    Familie din Anglia, au nevoie de aupair incepand cu: 10/2016, pentru minim 6 luni detalii...
    RSS |XML sitemap | © 2003 - 2016 travellot™. | top | termeni